0

Nowy lokal 7th Street

Grudzień 2nd, 2015 / / categories: Gościnne /

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nowy rok w Warszawie rozpoczyna się od otwarcia kolejnego lokalu gastronomicznego, który należy do znanej sieci 7th Street. To już trzecia restauracja tej firmy w Warszawie i zostanie otwarta w Centrum Handlowym Ferio, które mieści się na Wawrze. Nowa restauracja będzie ulokowana w zabytkowej części budynku i pomieści około 50 osób. Przewidywane otwarcie lokalu jest zaplanowane na koniec pierwszego kwartału bieżącego roku.

Sieć lokali gastronomicznych 7th Street posiada już dwie restauracje w Warszawie, więc ta nowo otwarta utworzy już ładną liczbę. Jest to sieć restauracji, która serwuje dania kuchni amerykańskiej, czyli typu „bar & grill”. Miejsce otwarcia nie jest przypadkowe, gdyż mówimy o dawnej lokalizacji Fabryki Wyrobów Metalowych „Wawer”, która działała w budynku obecnej galerii handlowej. Ten budynek to ponad 12 tysięcy metrów kwadratowych powierzchni, na których znajduje się ponad 40 punktów handlowych. Są to głównie lokalni przedsiębiorcy oraz wiodące marki na polskim rynku i nie tylko. To nie koniec procesu rozwoju sieci 7th Street, gdyż poszukuje ona franczyzobiorców w największych polskich miastach. Na ich celowniku znajdują się m.in. Gdańsk, Szczecin, Bydgoszcz, Katowice oraz Lublin. „Dobra restauracja Warszawa” – taki slogan mógłby być dobrym hasłem reklamującym jakiś konkurs, który mógłby wyłonić najlepszy lokal gastronomiczny w stolicy, pod różnymi kategoriami. Naturalnym jest, że nie da się wrzucić wszystkich do jednego worka, gdyż jedzenie można zakwalifikować do wielu różnych kategorii. Zastanawialiście się kiedyś, czym tak naprawdę powinna charakteryzować się dobra restauracja? Wiele osób zapewne stwierdzi, że ważne jest smaczne jedzenie, miła obsługa oraz atrakcyjne ceny. Osoby patrzące nieco dalej stwierdzą pewnie, że równie ważne jest umiejscowienie takiego lokalu, jego dostępność oraz łatwy dojazd. Na samym końcu znajdują się osoby najbardziej leniwe, które często oceniają przez pryzmat usługi dowozu jedzenia do domu. Oczywiście niech nikt się nie obraża, sam czasem zamawiam jedzenie, gdyż nie chce mi się wychodzić lub po prostu wolę zjeść w domowym zaciszu. Restauracje Warszawa posiada praktycznie w każdym swoim zakątku, więc po co ciągle otwierają się nowe, skoro rynek jest już tak bardzo nasycony lokalami gastronomicznymi? Częściową odpowiedzią mogą być kategorie serwowanych potraw – niektóre dostaniemy wszędzie, zaś inne tylko w specjalnych restauracjach. Ważna jest również jakość lokalu, która determinuje naturalną konkurencję – słabsze ogniwo musi odejść.

Dodaj komentarz